“Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız”

Okuma Süresi: 2 Dakika
“Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız”
Doviz.com
14.10.2023 18:50

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere dair gereken adımları atacaklarını söyledi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki şehirlerin toparlanma sürecine girdiğini söyledi.

En büyük tesellilerinin, çadırda yaşayan tek bir vatandaşın dahi bulunmaması olduğunu dile getiren Işıkhan, şöyle konuştu:

"Çok şükür ki kalıcı konutlarına henüz yerleşmemiş her bir depremzedemiz, konteyner kentlerdeki geçici yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürüyorlar. İnşallah mümkün olan en kısa sürede vatandaşlarımızın tamamını kalıcı konutlarına kavuşturacağız. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da sözünü vermişti. Bizler de bu konuda üzerimize düşen ne varsa katbekat fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın bu anlamda bir endişesi olmasın."

Bakan Işıkhan ayrıca 28 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir icraat dönemine girdiklerini, daha büyük hedeflerinin de olduğunu söyledi.

"5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık"

Bakan Işıkhan, göreve gelir gelmez asgari ücret ara zammını belirlediklerini, kamu görevlilerinin toplu sözleşmelerini de imzaladıklarını hatırlatarak, "Hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan: Emekli ikramiyelerinde kapsam genişlemeyecek Bakan Işıkhan, çalışan emeklilerin dahil edilmediği bir defaya mahsus emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye kararında genişleme yapılmayacağını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X