“Emekli zammını yükseltmek için çalışma başladı” iddiası

Okuma Süresi: 2 Dakika
“Emekli zammını yükseltmek için çalışma başladı” iddiası
Doviz.com
05.01.2024 13:58

Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlenmişti. Aradaki zam farkı nedeniyle ise oranın artırılmasına yönelik çalışma başlatıldığı iddia edildi.

Yeni yılda geçerli olacak memur ve emekli zammına göre yeni yılda memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zam alacak.

Emekliler arasındaki zam farkı geçmiş yıllarda da gündeme gelmişti ancak aradaki fark o dönemlerde 1-2 puan düzeyindeydi.

Memur ve işçi emeklileri arasında bu dönemdeki yaklaşık 12 puanlık fark ise "Zam oranında artış olur mu?" sorusunu akıllara getirdi.

Ekonomi yönetiminin ise bu yönde bir çalışma yaptığı iddia edildi.

Bu kapsamda NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen, çalışmayla ilgili ayrıntıları anlattı.

Buna göre bütçe imkanları zorlanmadan ve enflasyonla mücadele programına zarar vermeden adım atılması için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Ergen’in aktardığına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başlattığı çalışmada, alternatifli planlar da hazırlandı. Bu çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Öte yandan çalışma kapsamında ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili de düzenleme yapılması hedeflenecek.

Yasal süreç nasıl işleyecek?

Düzenleme için bir yasa tasarısı hazırlanması gerekiyor. Meclis’in ise 16 Ocak'a kadar kapalı kalması sebebiyle emeklilere maaş farkı şeklinde ödeme yapılabileceği öne sürülüyor.

İLGİLİ HABER TÜM EMEK DER'den emekli maaşlarına zam talebi Tüm Emekliler Derneği (TÜM EMEK DER), en düşük emekli aylığının asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirterek, emekliler arasında ayrım yapılmadan eşit zam istediklerini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X