“Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek” iddiası

Okuma Süresi: 2 Dakika
“Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek” iddiası
Doviz.com
15.09.2023 11:02

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, emeklilere bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere "Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verileceğini" söyledi.

Temmuz ayındaki emekli zammı birçok kesim tarafından eleştirilmişti. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olurken, emeklilerin ikramiye ile destekleneceği beklentileri kuvvetlenmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında, hükümetin emeklilerle ilgili yeni düzenleme hazırlığında olduğunu, çalışmanın emeklilerin tümünü kapsayacağını söyledi.

"Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor" diye yazan Selvi, hem memur emeklilerinin hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin eşit şekilde yararlanacağını, seyyanen zam yapılacağını iddia etti.

Bunun için yasal düzenleme yapılacağını ifade eden Hürriyet yazarı şöyle devam etti:

"Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, 'Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi' olarak tanımlayanlar da var. Tekrar ifade ediyorum. Kulağıma gelen bir defaya mahsus olacağı yönünde ama bu tatmin edici olur mu emin değilim.

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir."

İLGİLİ HABER AKP'den emekli maaşlarına ilişkin açıklama: “Çalışmalar devam ederken tarih ve rakam vermek mümkün değil” AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin şu anda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Çalışmalar devam ederken tarih ve rakam vermek mümkün değil” ifadelerini kullandı.
REKLAMI KAPAT X