Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de
Doviz.com
21.05.2024 09:14

Emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilme imkanı veren uygulama Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

'Emekliler yılı' kapsamında detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı refah artırıcı yeni uygulamaya ilişkin ilk adım atıldı.

Resmi Gazete'de bugün yer alan karara göre emekliler kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin emekliler için kullanımı da mümkün olacak. Karar 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Kaynak: Resmi Gazete

Ne olmuştu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekliler için yeni düzenlemeleri açıklamıştı.

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, "Artık SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü olan bir kurum haline dönüştürüyoruz" demişti.

İLGİLİ HABER Bakan Işıkhan: SGK'yı emeklilere hizmet verecek bir modele taşıyoruz Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, "Artık SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü olan bir kurum haline dönüştürüyoruz" dedi.
REKLAMI KAPAT X