Emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu
Doviz.com
08.07.2023 09:24

Bağkur, Emekli Sandığı ve SSK emeklilerinin alacağı zam oranı belli oldu.

Emeklilerinin yüzde 17,55 ve yüzde 19,77 olan normal enflasyon zamları, verilecek ek refah payıyla yüzde 25’e çıkarıldı.

Düzenlemenin, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa teklifine eklendiği bilidirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi ise Komisyon’da kabul edildi.

Buna göre, en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL olurken; memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam verileceği duyuruldu.

Yüzde 25 zamdan ise 2023 yılından önce ve 2023 Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişilerin yararlanabileceği bildirildi.

Ayrıca yeni kanun teklifiyle tüm otomobiller için 2023 yılı sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Borçlanma limiti de üç katına çıkarılacak. Buna göre, 660 milyar TL olarak öngörülen borçlanma limiti 2 trilyon lira olacak.

İLGİLİ HABER Yeni torba yasa ile neler değişecek?: KKM desteği, akaryakıtta ÖTV, asgari ücret desteği, MTV artışı ve diğerleri Memur maaşlarına yönelik artışın yer aldığı yeni torba yasada pek çok düzenlemenin de bulunduğu görüldü. İşte yeni torba yasa ile gerçekleşecek yeni düzenlemeler..
REKLAMI KAPAT X