Emeklilerin bayram ikramiyesinde talepler neler?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Emeklilerin bayram ikramiyesinde talepler neler?
Doviz.com
23.03.2023 10:57

Emeklilere yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerinin bu yıl yeniden düzenleneceğini söyleyen Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, "Bizim en büyük beklentimiz emeklilerin en güzel şekilde bayramını geçirmesini sağlayacak miktarda bir ikramiye yatması." dedi.

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, emekliye bayramlarda verilen 1.100 liralık ikramiyenin bu yıl yeniden düzenleneceğini söyledi.

Küçükkösen, “Bizim en büyük beklentimiz dönemin şartlarına uygun emeklilerin torununa, çocuğunu mahcup olmadan en güzel şekilde bayramını geçirmesini sağlayacak miktarın ikramiye olarak yatması yönünde” dedi.

5 yılda emekli ikramiyeleri nasıl değişti?

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili yeni bir araştırma notu yayımladı.

Buna göre, 2018-2023 arasında TÜİK’in açıkladığı enflasyonun yüzde 269, gıda enflasyonunun ise yüzde 362’ye kadar çıktığı belirtilen notta, aynı dönem aralığında emekli ikramiyelerindeki artışın ise yüzde 10 ile sınırlı kaldığına dikkat çekildi. Böylelikle 2018'de 1.000 TL olarak belirlenen emekli bayram ikramiyesine 5 yıl boyunca sadece 100 TL zam yapıldı.

2 bin 500 lira ikramiye verilmesi gündemde

Küçükkösen, bu yıl artırılması planlanan emekli ikramiyelerinde ise henüz net bir bilgi olmamasına rağmen 2 bin 500 lira ya da yüzde 30 gibi rakamların konuşulduğunu ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen 1.100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

Tıklayın: Emeklilerden bayram ikramiyesine zam talebi: 5 bin 500 TL olsun

REKLAMI KAPAT X