Emeklilerin gözü bayram ikramiyelerinde: 3 farklı senaryoda zamlı tutarlar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Emeklilerin gözü bayram ikramiyelerinde: 3 farklı senaryoda zamlı tutarlar
Doviz.com
14.02.2024 14:51

Nisan ayındaki Ramazan Bayramı öncesinde emeklinin ne kadar bayram ikramiyesi alacağı tartışması sürüyor. Peki, bayram ikramiyelerinde hangi rakamlar öne çıkıyor? İşte detaylar..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye bayram ikramiyesinde artış olacağını açıklamıştı. Bakan Işıkhan'ın açıklaması emeklileri heyecanlandırırken, ne kadar zam olacağına ilişkin tartışmalar ise artış göstermişti.

Emeklilerin gözü de bayram ikramiyelerine yönelik haberlere çevrildi. Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere her yıl iki kere bayram ikramiyesi ödeniyor. Emekli ikramiyesi ise mevcut durumda 2 bin lira olarak veriliyor.

Hangi olasılıklar konuşuluyor?

Emekli ikramiyeleri için farklı zam oranları konuşuluyor.

Konuşulan oranlar arasında yüzde 49,25'lik zam oranının ikramiyelere de uygulanması yer alıyor. Emekli ikramiyelerinin maaş zammı oranında artması halinde emekli ikramiyeleri 2 bin 985 liraya yükselecek. Toplam ödeme ise 5 bin 970 lira olarak gerçekleşecek.

2 bin liralık ikramiyeye yüzde 100 zam yapılması halinde ise emekliler 4.000 liradan iki sefer toplamda 8 bin liralık ödeme alacak.

Uzmanlara göre en güçlü ihtimal ise ikramiyelerin tek seferde 5 bin lira olmak üzere toplamda 10 bin lira olarak ödenmesi.

Uzmanlara göre geçen yıl emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle tek seferlik verilen 5 bin lira da dahil toplam 9 bin lira ikramiye ödenmesi yeni yılda da ikramiyenin bu seviyeden az olmaması noktasında bir çıpa oluşturuyor.

Bakan Işıkhan da son olarak yaptığı açıklamada emeklilerin refahını artırmak için projelerinin sürdüğünü belirtmiş ve emeklilerin desteklenmeye devam edeceğini söylemişti.

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla başlayacak. Emekliye bayram ikramiyeleri ise normal şartlarda bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla 3-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emeklilerin ilk ikramiyelerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABER CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için yeni teklif CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin liraya çıkarılmasını istedi.
REKLAMI KAPAT X