Emeklilerin promosyon başvuru tarihleri belli oldu: Güncelleme nasıl yapılacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Emeklilerin promosyon başvuru tarihleri belli oldu: Güncelleme nasıl yapılacak?
Doviz.com
22.03.2024 09:24

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını duyurdu. Peki, emekli promosyon güncellemesi nasıl yapılır? İşte detaylar..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu bankalarının vereceği emekli promosyonlarındaki artışa ilişkin açıklamasının ardından kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını söyledi.

28 Mart itibarıyla da süreci tamamlanan emeklilerin promosyonlarının hesaplara yatmış olacağını bildiren Işıkhan, "Emeklilerimiz için getirdiğimiz önemli yeniliklerden bir tanesi de 2017'de uygulamaya başladığımız banka promosyonlarıydı. Promosyon düzenlememizle emeklilerimizin belli sürede gelir elde etmelerini sağladık." ifadelerini kullandı.

Buna göre Bakan Işıkhan, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilgili, kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında olacak şekilde yükselttik. Cumhurbaşkanımız bunu Kayseri mitinginde kamuoyuyla ve emeklilerimizle paylaşmıştı. Kamu bankalarımız pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla da inşallah süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları da hesaplarına yatmış olacak. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gelişmeleri takip ediyoruz, belirlendiğinde ve sonuca vardığında emeklilerimizle paylaşacağız."

Emekli promosyon güncellemesi nasıl yapılır?

Emekli promosyon güncellemesi, banka şubeleri aracılığı ile yapılıyor.

Emekli vatandaşlar, maaş ödemesini almak istediği banka şubelerine gidip başvurularınıı yapabiliyor.

Her bankanın emekliler için farklı promosyon kampanyaları bulunuyor.

İLGİLİ HABER Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Kamu bankalarının emeklilere 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödeyeceğinin açıklanmasının ardından özel bankaların promosyon tutarlarını sizler için derledik..
REKLAMI KAPAT X