Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman, nasıl ödenir?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman, nasıl ödenir?
Doviz.com
29.11.2023 12:16

Her yıl iki taksit halinde ödenen Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergisi'nin ikinci taksitleri için son ödeme tarihi 30 Kasım Perşembe günü olarak belirlendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir? İşte detaylar..

Yılda 2 kez ödenen emlak vergisinin 2. taksiti için son tarihlere gelindi. Buna göre emlak vergilerinin yarın ödenmesi gerekiyor. Ev sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinin ödenmemesi durumu ise cezai işlemlere yol açıyor.

Emlak vergisi ikinci taksiti nasıl ödeniyor?

Emlak vergisini ödemek isteyenler peşin ödeyebileceği gibi taksitle de ödeyebiliyor. Öte yandan ödemeler, TC kimlik numarası ya da sicil numarası ile online olarak yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor.

Ayrıca ödemelerin e-belediyeden kredi kartı ve bankalara havale-EFT yoluyla yapılmasına imkan tanınıyor. Fiziki ödemeler ise veznelerden gerçekleştirilebiliyor.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası’ndan EFT/FAST işlemlerine ilişkin yeni karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırdı.
REKLAMI KAPAT X