ENAG ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
Doviz.com
03.11.2023 09:14

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), ekim ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG, yıllık enflasyonun (E-TÜFE) ekim ayında yüzde 126,18 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. ENAG'ın açıkladığı verilere göre aylık enflasyon ise yüzde 5,09 oldu.

ENAG'ın açıklamasında konuyla ilgili, "ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ekim ayında %5,09 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı %126,18 olarak gerçekleşti. Ocak-Ekim dönemi enflasyon oranı ise %105,48 oldu." ifadelerine yer verildi.

Enflasyon rakamları için öncü bir gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende ve toptan fiyat endeksleri ise çarşamba günü yayımlanmıştı.

Buna göre İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nin ekimde bir önceki aya göre yüzde 3,69, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nin ise yüzde 3,53 artış kaydettiğini göstermişti. Veriler ise İstanbul’da enflasyonun hız kesmeye başladığı şeklinde yorumlanmıştı.

İLGİLİ HABER İstanbul’un ekim ayı enflasyonu belli oldu İTO verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar ekimde aylık bazda yüzde 3,69, yıllık bazda ise yüzde 72,73 artış kaydetti.

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler ise TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon rakamlarında olacak.

TÜİK, ENAG ve İTO’nun son bir yıllık enflasyon rakamları kıyaslandığında da ortaya şöyle bir tablo çıktı:

İLGİLİ ANALİZ Ekim enflasyonunun aylık bazda hız kesmesi bekleniyor Bugün açıklanacak olan ekim ayı TÜFE verisinde, yıllık TÜFE’nin artışa devam ederken aylık TÜFE’nin ise hız kesmesi bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X