ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı
Doviz.com
03.01.2024 09:16

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), aralık ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG, enflasyonun (E-TÜFE) 2023 yılındaki artışının yüzde 127,21 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. ENAG'ın açıkladığı verilere göre aralık ayında aylık enflasyon ise yüzde 4,12 oldu.

Enflasyon rakamları için öncü bir gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende fiyat endeksi ise pazartesi günü yayımlanmıştı.

Buna göre İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nin aralıkta aylık bazda yüzde 3,52, yıllık bazda ise yüzde 74,88 artış kaydettiğini göstermişti.

İLGİLİ HABER İstanbul’un aralık enflasyonu belli oldu İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul’da aralık ayı enflasyonu yüzde 3,52 oldu. 2023 yılında enflasyon yüzde 74,88 olarak gerçekleşti.

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler, TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon rakamlarında olacak. 

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon oranı, memur ve emeklilere yansıyacak maaş zammında etkili olacak. TÜİK verileriyle birlikte 15 milyon 200 bin emekli ve 4 milyon memurun enflasyon farkı belli olacak. 

Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor.

Etiketler: ENAG enflasyon TÜİK
REKLAMI KAPAT X