ENAG eylül enflasyonunu hesapladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG eylül enflasyonunu hesapladı
Doviz.com
03.10.2024 09:16

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), eylül ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG'ın açıkladığı verilere göre eylül ayında aylık enflasyon yüzde 5,34, yıllık enflasyon ise yüzde 88,63 artış kaydetti.

ENAG enflasyonu ağustos ayında aylık yüzde 3,47, yıllık ise yüzde 90,35 olarak hesaplamıştı.

Kaynak: ENAG

Enflasyon rakamları için bir diğer öncü gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende fiyat endeksi ise salı günü yayımlanmıştı. 

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, perakende fiyatların aylık yüzde 3,90, yıllık ise yüzde 59,18 artış gösterdiğini ortaya koymuştu. İTO enflasyonu ağustos ayında ise aylık yüzde 1,73, yıllık yüzde 61,57 olarak hesaplamıştı.

İLGİLİ HABER İstanbul'un eylül ayı enflasyonu açıklandı İTO, İstanbul'da eylül ayında perakende fiyatların aylık yüzde 3,90, yıllık ise yüzde 59,18 artış gösterdiğini açıkladı.

Gözler resmi enflasyon rakamlarında

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler ise TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon verilerinde olacak.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yarın ilk kez mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE göstergelerini yayımlayacak.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre ilgili göstergeler her ay TÜFE haber bülteninin yayımlanmasından bir iş günü sonra saat 16.00’da TÜİK web sitesinde paylaşılacak.

İLGİLİ HABER TÜİK yeni TÜFE verilerini açıklamaya başlayacak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE göstergelerinin ilk kez 4 Ekim'de yayımlanacağını duyurdu.
Etiketler: ENAG enflasyon
REKLAMI KAPAT X