ENAG kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ENAG kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
Doviz.com
04.12.2023 09:19

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), kasım ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.

ENAG, yıllık enflasyonun (E-TÜFE) kasım ayında yüzde 129,27 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. ENAG'ın açıkladığı verilere göre aylık enflasyon ise yüzde 5,58 oldu.

ENAG'ın konuyla ilgili hazırladığı bültende ise E-TÜFE'nin seyri, BIST 100, ABD doları ve faiz oranı (2 yıllık devlet tahvili) göstergelerinin günlük verileriyle birlikte aşağıdaki tablo üzerinde kıyaslandı:

 

Kaynak: ENAG Bülteni - (Başlangıç tarihi:100)

Bültende ayrıca ürün alt grup enflasyon oranları da paylaşıldı.

TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az değişim sağlık grubunda, en fazla değişim ise yüzde 12,33 ile eğlence ve kültür kaleminde gerçekleşti.

Kaynak: ENAG Bülteni

Enflasyon rakamları için öncü bir gösterge olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul perakende ve toptan fiyat endeksleri ise cuma günü yayımlanmıştı.

Buna göre İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verileri, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nin kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,79, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nin ise yüzde 2,94 artış kaydettiğini göstermişti.

İLGİLİ HABER İstanbul’un kasım ayı enflasyonu belli oldu İTO verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar kasımda aylık bazda 3,79, yıllık bazda ise yüzde 73,89 artış kaydetti.

ENAG ve İTO tarafından paylaşılan enflasyon rakamları sonrasında gözler, TÜİK'in saat 10.00 itibarıyla açıklayacağı resmi enflasyon rakamlarında olacak.

Etiketler: ENAG enflasyon tüfe
REKLAMI KAPAT X