Endonezya Merkez Bankasından sürpriz faiz indirimi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Endonezya Merkez Bankasından sürpriz faiz indirimi
Doviz.com
18.09.2024 11:53

Endonezya Merkez Bankası (BI), üst üste dört toplantı sabit tuttuğu faiz oranını değişim beklenmemesine karşın 25 baz puan indirme kararı aldı.

Endonezya Merkez Bankası, üç yıldan uzun bir süredir ilk kez sürpriz bir şekilde politika faizini düşürerek Fed'in gelişmekte olan piyasalar açısından da kritik kararından önce gevşeme adımı attı.

Banka politika faizini 25 baz puan indirimle yüzde 6 seviyesine çekti. Ekonomistlerin beklentisi faizin yüzde 6,25 seviyesinde sabit tutulacağı yönündeydi.

Endonezya Merkez Bankası Başkanı Perry Warjiyo ise geçen ay bankanın dördüncü çeyreğe kadar bekleyeceği sinyalini vermişti.

Bu çeyrekte yaklaşık yüzde 7 yükselen Endonezya rupisi, büyük ölçüde Fed'in olası bir indirimi ve düşük ve istikrarlı yurt içi enflasyon sayesinde dolar karşısında son bir yılın en güçlü seviyesine yaklaştı. Bu durum ise Warjiyo'ya daha erken davranma fırsatı verdi.

Warjiyo, konuyla ilgili paylaşımında, “Endonezya Merkez Bankası, düşük enflasyon, güçlenme eğilimi gösteren istikrarlı bir rupi ve daha da yükseltilmesi gereken ekonomik büyüme tahminlerine uygun olarak faiz indirimi alanını yakından takip etmeye devam ediyor” dedi.

İLGİLİ HABER Fed, 4 yıl sonra ilk faiz indirimine hazırlanıyor ABD Merkez Bankasının (Fed) yüzde 5,25-5,50 aralığında olan faiz oranını bugün düşürmesine kesin gözüyle bakılırken, indirimin büyüklüğüne yönelik belirsizlikler sürüyor.
REKLAMI KAPAT X