Enerjide kısa vadeli yatırımlar için uzun vadeli çözümler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Enerjide kısa vadeli yatırımlar için uzun vadeli çözümler
Doviz.com
11.02.2019 16:47

(DHA) - Shura Enerji Dönüşümü Merkezi ve BloombergNEF’in işbirliğiyle 13 Şubat’ta düzenlenecek olan “Türkiye’nin Enerji Dönüşümünde Kısa Vadeli Yatırımları Hızlandırmak için Uzun Vadeli Çözümler” toplantısında, Türkiye genelinde enerji sektörü konuşulacak.
Shura Enerji Dönüşümü Merkezi Yönlendirme Komitesi Başkanı Selahattin Hakman’ın ev sahipliğini yapacağı toplantıda BloombergNEF Avrupa, Ortadoğu& Afrika Politika Analisti Katherine Poseidon “Türkiye Enerji Piyasasının Uzun Vadeli Görünümü” raporunu açıklayacak.
Shura Enerji Dönüşümü Merkezi’nin “Türkiye’de Enerji Dönüşümü: Yatırımlar ve Fırsatlar” serisinin ikincisi olan etkinlikte ayrıca, her yıl BloombergNEF’in hazırladığı ve enerji sektörünün küresel ölçekte uzun vadeli ekonomik tahminlerinden oluşan “Yeni Enerji Görünümü 2018” sonuçlarına dayanan ve uzun vadeli değişimlerin Türkiye’nin elektrik sektöründeki kaynak türlerine etkisi ele alınacak. 2050 yılına kadar Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılabilecek yatırımlar ve bunun ekonomik temelli görünümü raporun ana unsurlarını oluşturuyor.
Enerji sektörünün önde gelen isimlerini buluşturacak toplantıda ayrıca Shura Enerji Dönüşümü Merkezi Yönlendirme Komitesi Başkanı Selahattin Hakman, Limak Enerji Grubu CEO’su Birol Ergüven, Borusan ENBW Genel Müdürü Mehmet Acarla ve Enerji Ticareti Derneği Kurucu Başkanı ve Başkan Vekili Mustafa Karahan’ın katılacağı “Türkiye’nin Uzun Vadeli Enerji Planlaması Nasıl Güçlendirilir ve Yatırım Risklerinin Üstesinden Nasıl Gelinir” başlıklı oturum düzenlenecek.
Katılımcılar, Türkiye’nin enerji dönüşümünü mercek altına alan raporla birlikte yenilenebilir enerjinin uzun vadeli potansiyelini ve enerji dönüşümündeki gelişmelerin piyasa üzerindeki etkilerini tartışacak.

REKLAMI KAPAT X