"Enflasyon konusunda kontrolü kaybettik"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
24.02.2023 11:15

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon, enflasyon konusunda ABD'nin kontrolü kaybettiğini belirterek, Fed'in faiz oranlarını yüzde 6 seviyesine çıkarabileceğini söyledi. 

Jamie Dimon, ABD'de yüksek seyreden enflasyonla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Fed Başkanı Powell'a saygım büyük ancak enflasyon konusunda kontrolü biraz kaybettik." ifadelerini kullandı.

Dimon, Fed faizine ilişkin ise, "Fed, muhtemelen faiz artırımlarını yüzde 5'in biraz üzerinde durduracak, ancak faizin daha yukarı gitmesi de gerekebilir. Faiz oranlarının konuşmakta olduğumuz yüzde 5'in biraz üzerindeki seviyelerden daha yukarı gitmesinin gerekebileceğinde ise kuşkulanıyorum. Faizler yüzde 6'ya ulaşabilir." değerlendirmesinde bulundu. 

Dimon ayrıca kendisinin faiz oranlarının uzun bir süre için yüksek kalmaya devam etmesini olası gördüğünü ve yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmanın biraz zaman alacağını da belirtti.

Fed'in politika faizi ise şu an yüzde 4,50-4,75 seviyesinde bulunuyor. Para piyasaları ise faiz oranının 5,25-5,50 seviyesine kadar çıkabileceğini fiyatlıyor.

REKLAMI KAPAT X