Enkaz altındaki mal varlıklarına ne olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Enkaz altındaki mal varlıklarına ne olacak?
Doviz.com
27.02.2023 16:00

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altındaki mal varlıklarının ve ölenlerin banka hesaplarıyla kripto varlıklarının akıbetiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'yla yaptığı görüşmeyi paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan aldığı bilgileri aktaran Alçı, şunları kaydetti:

"Enkaz altında bulunan değerli eşyalar üzerlerine adres yazılarak tutanak altına alınıyor. Bunlar daha sonra emniyetin depolarına kaldırılıyor. Bu varlıkları almak için başvuruda bulunmak ve hak sahibi olduklarını detaylı tasvir ile ispat etmek gerekiyor. (Cüzdanın içine ya da kasada şu kadar para vardı, şu vardı vs) Başvuru sahiplerinin bilgileri bulunanlarla örtüşürse emniyetten kayıplar teslim alınabiliyor.

Vefat eden kişinin bankadaki mal varlıkları ile ilgili 1. derece yakınları öncelikli hak talebinde bulunabiliyor. Şayet 1. derece yakını da kalmadıysa 2. derece yakınlardan başlayıp daireyi genişleterek talep için başvurmak da mümkün oluyor.

Vefat eden kişinin mal varlığında hak sahibi olanlar ayrıca MASAK aracılığıyla kripto borsalarından paralarını alabiliyor."

Tıklayın: Sahibine ulaşılamayan değerli eşyalar hazineye aktarılacak

Etiketler: kripto para deprem MASAK
REKLAMI KAPAT X