Erdoğan açıkladı: Doğal gaz desteği ne zamana kadar sürecek?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Erdoğan açıkladı: Doğal gaz desteği ne zamana kadar sürecek?
Doviz.com
29.11.2023 13:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretsiz doğal gaz uygulamasını Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Buna göre Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ekonomiye ilişkin başlıklar şöyle oldu:

Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Meclis'e sunduğumuz yeni kanun teklifinde pek çok düzenleme yer alıyor.

İLGİLİ HABER 80 maddelik yeni torba teklif, TBMM’ye sunuldu: Neler değişecek? Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte, KKM'de kurumlar vergisi istisnasının süresinin uzatılması ve şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranı üst sınırının yükseltilmesi de yer aldı.

Çalışan emekliye ikramiye

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5'er bin lira yatıracağız.

Ücretsiz doğal gaz desteği

Ücretsiz doğal gaz desteğimiz sürüyor. Nisan ayından beri konutlardaki mutfa ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen doğal gaz tüketiminin faturalardan düşüyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz.

İLGİLİ HABER Torba yasanın 33 maddesi komisyonda kabul edildi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 33 maddesi kabul edildi.
REKLAMI KAPAT X