Erdoğan açıkladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
23.03.2023 08:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV-Star TV ortak yayınında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star TV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan son günlerin merak edilen konusu emekli maaşlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı.

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla belirledik. Açıklamak yine bana kaldı. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Twitter adresinden de bir paylaşım yapan Erdoğan, “En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: Recep Tayyip Erdoğan - Twitter 

"En önemli gündemimiz deprem olacak"

Deprem konutlarına ilişkin, "Söz verdiğimiz gibi inşallah 1 yıl içerisinde kalıcı konutları bitirmek için temel atmaya başlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın hiçbiri ne deprem bölgesinde ne de dışında çaresiz kalmadı. En önemli gündemimiz deprem olacak, tek derdimiz yaraları sarmak olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerin ardından yürütülen soruşturmalarda, 1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını, 302 şüphelinin tutuklandığını belirterek, deprem bölgesinde kalıcı konutların inşa çalışmaları kapsamında 40 bin 104 afet konutu ile 6 bin 223 köy evinin ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Deprem soruşturmalarına ilişkin ise Erdoğan, "Yakın takipçisi olacağız. Sorumluluklarını yerine getirmeyen, adalet önünde bunun hesabını verecek. Buradan kaçışı yok" ifadelerini kullandı. 

Yüz yüze eğitime verilen ara: Online sistemle biraz devam edelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara ile ilgili, "Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor." diyerek, "Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir" dedi.

Tahıl koridoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru ile ilgili de "İki üç gün içerisinde Sayın Putin ile telefon görüşmemiz olacak. Adımlarımızı bu alanda da atacağız" dedi.

"Görev düşerse seve seve üstüne düşeni yapacağını söyledi"

Mehmet Şimşek benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş, yol arkadaşım diyen Erdoğan, "Kendisiyle ilgili özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında fikir alışverişinde bulunalım istedim. Sağolsun yurt dışından dönüşte yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Hem benimle hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare halindeydik. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor. Mehmet Bey'in yurt dışında bozamayacağı taahhütleri, danışmanlıkları var. Kendisiyle bundan sonraki süreçte de görüşmeler yine olabilir. Mehmet Bey görev düşerse seve seve üstüne düşeni yapacağını söyledi. Davetime icabeti konusunda kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Togg'da bu yılki hedef 20 bin"

Yerli elektrikli otomobil Togg için şu ana kadar yaklaşık 80 bin talep geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin, inşallah 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız" ifadelerine yer verdi.

REKLAMI KAPAT X