Erdoğan açıkladı: Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Erdoğan açıkladı: Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak
Doviz.com
24.04.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde yeni ticari araçlara ÖTV muafiyeti getireceklerini, "Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak" sözleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, yeni ticari araca ÖTV muafiyeti getireceklerini belirterek, "Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlerde imal edip bu ürünleri satan kişilerin de vergi muafiyeti kapsamına alındığını ve muafiyet kapsamını 320 bin liradan 700 bin liraya çıkardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg'ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

"Evlerde imal ettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sınırını 320 binden 700 bin liraya çıkarıyoruz."

"Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor."

"Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek."

"Enflasyonu tek hanelere kalıcı olarak düşürmekte kararlıyız."

REKLAMI KAPAT X