Erdoğan açıkladı: Üniversiteler uzaktan eğitime geçecek, askerlerin celpleri mayısa ertelenecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
11.02.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçiş yapacağını ve KYK yurtlarının depremzedelere açılacağını bildirirken, askerlik celplerinde de değişiklik yapıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin ardından Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“Deprem 500 kilometrelik bir alanda yıkıma yol açmıştır. Fay hatlarına yakın bölgelerindeki yerleşim yerlerimizin kimi yerlerinde neredeyse taş üstünde taş kalmadı desek yeridir. Arazilerde oluşan devasa yarıklar karayolları ve demiryollarını ince bir tel gibi büküp bırakan kaymalar, depremin şiddetinin de işaretleridir.

Depremlerde 21 bin 43 kişi hayatını kaybetmiş, 80 bin 97 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştır.

Bu depremin ardından ölü veya diri enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Sadece Hazine ve Maliye’den bu işler için 100 milyar TL ayırmış durumdayız.

Askerimiz, polisimiz, jandarmamız güvenliği sağlamanın yanında yardımların etkin biçimde dağıtılması için de canla başla çalışıyor.

Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. Üniversitelerin tamamının KYK yurtlarına ait yurtlarını bu işler için kullanacağız.

Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir."

REKLAMI KAPAT X