Erdoğan asgari ücret için tarih verdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Erdoğan asgari ücret için tarih verdi
Doviz.com
21.12.2022 12:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında asgari ücret ile ilgili, "Yarın asgari ücret konusunu yoluna koymuş olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan asgari ücrete dair "Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." dedi.

Enflasyonu düşürmenin önünde engel kalmadığını belirten Erdoğan, "Yüksek enflasyonun ve hayata pahalılığının fırsatçılığa dayalı sebeplerini kaldırmak için yoğun çaba harcadık. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların fırsatçıların açgözlülüğüyle eriyip gitmesine göz yumamayız. Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında engel kalmamıştır. Enflasyonun tepetaklak aşağı ineceğine şahit olacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

"Enerji'de kurulu gücümüzü 3 kattan fazla artırdık, Avrupa şu anda doğal gazda felaketler yaşıyor."

"Önümüzdeki dönemde sanayimizi orta-yüksek teknoloji ağırlıklı bir yapıyla daha da güçlendireceğiz."

"Önümüzdeki dönemde bölgesel ve küresel tehditlere karşı daha etkin şekilde korunacağız."

"Önümüzdeki dönemde insanımızı ev ve iş yeri sahibi yapmayı, iklim değişikliğine hazırlanmayı sürdüreceğiz."

"%9'a inen faiz oranıyla istiyoruz ki yatırımcı yatırım yapsın."

"Bu yılı %4-5 gibi bir büyümeyle kapatacağımıza inanıyorum."

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücrete ilişkin görüşmesinin nerede yapılacağı konusundaki soru üzerine, görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olacağını bildirdi.

Erdoğan, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor."

REKLAMI KAPAT X