Erdoğan'dan ekonomiye yönelik mesaj: Güçlü ve yetkin bir ekip kurduk

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
21.06.2023 13:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin yeni dönemin ilk TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye yönelik mesajlar verdi.

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan ekonomik başlıklar şöyle:

"Aziz milletim, değerli vekil arkadaşlarım, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. TBMM 28. yasama döneminin ilk grup toplantısında sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Parti listelerinden seçilen kardeşlerimi tebrik ediyorum. Vazifeniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın.

Ekonomi yönetimimize çok ağır sorumluluklar yükledik, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik, güçlü, uyumlu ve yetkin bir ekip kurduk.

Türk ekonomisini yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmekte kararlıyız.

Depremlerin yaralarını sararken, enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız.

Halkımızı enflasyonun etkisinden korumaya yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Konut kira sözleşmelerinde kira artırım oranını yüzde 25 ile sınırlamıştık, 2023 Temmuz ayından itibaren yenilenecek konut kira sözleşmelerinde de aynı uygulamayı sürdüreceğiz.

Bundan sonra da üreticilerimizi destekleyeceğiz, sanayicilerimizi teşvik edeceğiz, ihracatçılarımızın önünü açacağız, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacağız, çiftçilerimizin yanında olacağız, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapana kadar soluklanmayacağız.

Bununla ilgili yol haritamızı oluşturacak Hükümet Programına, 12'inci Kalkınma Planımız ile OVP'nin hazırlıklarına başladık, çalışmalarımızı tamamladıktan sonra kamuoyunun takdirine sunacağız."

REKLAMI KAPAT X