Erdoğan'dan emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Erdoğan'dan emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması
Doviz.com
08.05.2023 08:27

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, seçimden sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını belirtirken, asgari ücreti tekrar gözden geçirebileceklerini ve memurların maaşlarına da temmuzda refah payı artışı yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde kritik genel seçimler öncesinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağını söylerken, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah seçimden hemen sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağız. Aynı şekilde asgari ücreti dolar bazında bile 3,5 kat arttırarak 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre, bu rakamı da tekrar gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşlarına, temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak, refah payı artışı da yapacağız. Şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım. Ve bunu açıklayarak inanıyorum ki işçilerimiz de önümüzdeki döneme çok daha farklı girecek."

REKLAMI KAPAT X