Erdoğan'dan faiz ve enflasyon açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Erdoğan'dan faiz ve enflasyon açıklaması
Doviz.com
24.04.2023 09:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin iktidarda olduğu sürece faizlerin düşeceğini ve enflasyonun kontrol altına alınacağını söyledi.

Geçen hafta cuma günü İstanbul'da düzenlenen kentsel dönüşüm toplantısında konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin önündeki tüm engelleri nasıl birer birer kaldırdıysak, enflasyon meselesini de bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl tamamen çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde de benzer açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Şunu çok açık net söylüyorum 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada her türlü yanlış yola gidenlere, yapacağımız yasal düzenlemelerle gereken dersi vereceğiz"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 27 Nisan Perşembe günü toplanacak ve aynı gün faiz kararını açıklayacak.

İlk olarak “deprem sonrası toparlanmayı desteklemek için” faizi 50 baz puan indiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart toplantısında bir haftalık repo faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

REKLAMI KAPAT X