Erdoğan'dan Kurban Bayramı tatili ve emekli ikramiyeleri hakkında açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
Erdoğan'dan Kurban Bayramı tatili ve emekli ikramiyeleri hakkında açıklama
Doviz.com
07.06.2023 08:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yatırılacağını söylerken, bayram tatilinin ise 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Erdoğan ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 19:20'de sona erdi. Kabine toplantısının ardından Erdoğan ise açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkan başlıklar şöyle:

"Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz"

Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını biliyoruz. Milletimize neyi söz verdiysek göreve geldiğinde gerçekleştirmeye gayret ettik. Tam 17 kez milletimizin taktirini kazandık. 

Yeni Anayasa açıklaması

İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız.

Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız.

Cudi'de, Gaber'da, Tendürek'te, Besler Dereler'de yine biz olacağız. 

Enflasyon ve hayat pahalılığı 

Toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız. 

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız.Ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini de teşvik edeceğiz.

TMO arpa ve buğday alımı

TMO'nun 2023 yılı buğday ve arpa fiyatlarını belirledik. Toprak Mahsulleri Ofisimizin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira; arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Üreticilerimize buğday için ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira hububat üretim birimi destek olarak verilecektir.

Bayram tatili 9 gün olacak

Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesi ödeyeceğiz. Kurban Bayramı 9 gün bayram tatili olacak."

REKLAMI KAPAT X