Erdoğan: Depremden etkilenen ailelere 10 bin TL destek sağlayacağız

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
08.02.2023 13:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Kahramanmaraş'taki çadır kentte incelemelerde bulunduktan sonra depremden etkilenen ailelere 10 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bu depremin ilk adımını burada yaşadık. Ondan sonra dalga dalga 10 vilayetimizde gerçekleşti. Ne yazık ki vefat sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444. Bu felakette şu ana kadar benim vatandaşım sabır gösterdi, yine gösterecektir.

Bütün imkanlarımızı deprem için seferber ettik. Başta AFAD olmak üzere çalışmalarımızı belediyelerle birlikte yürütüyoruz.

Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık, bu görüşmelerle buralardaki otellerde kalma arzusunu koyan vatandaşlarımız olursa bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız. Ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık.

Hedefimiz bir yıl içerisinde, nasıl diğer illerde toplu konut idaresi olarak bu operasyonları yaptıysak aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde de bunları gerçekleştirmek.

Bazı sıkıntılarımızı zamanla aşıyoruz. İllerimize yakıt destekleri gelmeye başladı. Çadırlardaki ısınma sıkıntılarımızı gidermiş olacağız.

AFAD merkezinden yapılan açıklamalar dışında provokatörlere izin verilmemesini istiyorum. Bugün birlik olma ve dayanışma zamanıdır. Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.

Şu an Hazine'den bir bütçe ayırmış vaziyetteyiz. Hasar tespitinin ardından depremden etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira destek sağlayacağız."

REKLAMI KAPAT X