Erdoğan: Dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi konumundayız

Okuma Süresi: 3 Dakika
Erdoğan: Dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi konumundayız
Doviz.com
20.11.2023 18:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında kısa bir süre önce Ford Otosan'ın 3 bin 500 kişiye istihdam yaratan yeni fabrikasını açtıklarını belirterek, "Dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi konumundayız" dedi.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe'de saat 15.20’de başlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 3 haftanın ardından gerçekleştirdiği toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

"Türk devletleri teşkilatının 10. yılı zirvesinde Türk dünyası olarak birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı bir kez daha perçinledik. Teşkilatımızın katettiği mesafeden memnuniyet duyuyoruz.

Ana vatan ile yavru vatan arasındaki ekonomik, ticari ve beşeri bağların daha da kuvvetlenmesini sağlıyoruz. 4 ay önce 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası ve pistinin açılışını gerçekleştirdik. İnşallah çok daha fazlasını başaracağız.

Ermeni halkının güvenliğini komşularıyla barışta aramaları daha iyi olacaktır. Batılı ülkeler tarafından gönderilen hiçbir silah ve muhimmat, kalıcı barış ortamının sağlayacağı huzur ve güvenin yerini tutamaz. Buradan bir kez daha Ermenistan'a Azerbaycanlı kardeşlerimizin uzattığı barış elini tutması çağrısında bulunuyorum.

"Togg şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı"

Kazakistan dönüşü açılışını yaptığımız Ford Otosan Yeniköy fabrikası toplam 3 bin 500 kişiye istihdam kapısı olan önemli bir yatırımdır. Otomotiv sektörümüz Türk ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Bu sektörde dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi konumundayız.

Togg'un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu projenin hayata geçmesiyle 'Türk araba yapamaz, fabrikada üretim bandı yok, vatandaş bunu almaz' diyenleri, bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini garaja mahkum edenlerin bugünkü uzantılarını hüsrana uğrattık.

Togg şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı. Üretim bandından inen ve teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor. Bu yarışa nasıl isabetli bir zamanda dahil olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.

"Gazze'ye 800 ton yardım malzemesi gönderdik"

Türkiye olarak sınırlarımız içinde değil, yurt dışında da zulme uğrayanların yanındayız. AFAD, Kızılay, TİKA'yla ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşuyoruz. Türkiye'nin soydaş topluluklara yönelik hassasiyeti zirveye bizim dönemimizde çıkmıştır. İsrail'in ahlaksız ve alçak saldırıları altında hayat mücadelesi veren Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz. Toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. İsrail, hastaneleri bombalayarak Gazzelilerin direniş azmini de kırmaya çalışıyor. Gazze'de bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir. İsrail yönetimi bir atışta iki ölü diyerek hamile kadınları doğmamış bebekleriyle katletmekle övünen bir cinnet halindedir. Hastanelerle ilgili ortaya atılan iddiaların safsata olduğu ortaya çıktı. Güya medeni dünya İsrail'in hastanelere saldırılarını sessizce seyretti.

"Nükleer silahlar meselesinin unutturulmasına izin vermeyeceğiz"

Gazze'den toplam 88 hastayı ülkemize getirdik. Gazze'de mahsur kalan vatandaşlarımızın bir kısmının tahliyesini gerçekleştirdik. Diğerleri için çabamız sürüyor. 

İsrail işgal güçleri masumları katlediyor ama Avrupasından Amerikasına hiçbir tepki dahi gelmiyor. Atom bombası atma tehdidi dahil modern savaç araçlarını kullanan İsrail insanlık vicdanı nezdinde de yargılanacaktır. İsrail'in nükleer silahlar meselesinin unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

REKLAMI KAPAT X