Erdoğan: En az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
Erdoğan: En az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz
Doviz.com
19.12.2022 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kefalet destek paketini açıklayarak, "Yeterli teminatı olmayan firmalara en az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman İstanbul Hotel'de düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi'ne katıldı.

Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir fikri olan, çalışan, üreten, yaşatmak için de emek veren her kadının yanındayız diyerek başlattığımız programın bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız proje kapsamında ülkemizin dört bir yanında iş kurmak isteyen 45 binden fazla kadının yanında olarak onlara destek oldu."

"Hazine destekli kefalet desteğiyle firmalara tahsis edilen kredilerin 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanımını sağlayacak yeni bir adım attık. Fatura iptallerinden kaynaklanan sorunların çözümüyle sistemin etkinliğini artırıyoruz. Yeterli teminatı olmayan firmalara en az yüzde 75 oranında hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Kadın girişimci ve kooperatiflere ise 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik."

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimize hayırlı olsun." dedi.

REKLAMI KAPAT X