Erdoğan: Enflasyonu yüzde 20 seviyesine indirmekte kararlıyız

Okuma Süresi: 2 Dakika
Erdoğan: Enflasyonu yüzde 20 seviyesine indirmekte kararlıyız
Doviz.com
12.12.2022 19:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından enflasyondaki düşüşün süreceğini belirterek, "Enflasyonu yüzde 20 seviyesine indirmekte kararlıyız." dedi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı 3 saat 30 dakika sürdü.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca şunları kaydetti:

"Dünyanın tarihi bir dönüşümün içine girdiği dönemde Türkiye yüzyılı vizyonu daha da önem kazandı. Yakın tarihte olup bitenlere dair kişisel görüşlerimiz ne olursa olsun artık hep birlikte ortak geleceğimize odaklanmalıyız."

"Yıkıcı değil yapıcı rekabet ile Türkiye yüzyılında yol alacağımıza yürekten inanıyorum."

"Enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri var. İçeride kimi panikten, kimi art niyetten kaynaklanan fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçek."

"Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz."

"Ülkenize güvenin, ülkenize sahip çıkın. Kısa vadeli endişelerle ülkeye zarar vermekten uzak durun. Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada. Enflasyonu yüzde 20'ler seviyesine indirmekte kararlıyız. Herkes hesabını ona göre yapsın."

"Enerjinin her alanında son 20 yılda çok önemli gelişmeler kaydettik. Uzun zamandır hasretle beklenen müjdeyi, Fatih sondaj gemisinin keşfiyle verdik. Bölgedeki yeni keşiflerle ilgili gelişmeleri, çalışmalar nihayete erdiğinde kamuouyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Şu anda yerli gazımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizle buluşturmaya hasret durumdayız."

"Sadece Karadeniz gazıyla yetinmedik. Boru hatlarımızı, gaz depolama tesisimizi de genişlettik. Yeraltı doğalgaz depolama tesislerimizin kapasitesi 6 milyar metreküpe ulaştı. Bunu 10 milyar metreküpe çıkartacağız. Cuma günü 4,6 milyar metreküp hacme ulaşan Silivri doğalgaz tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz."

"Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay 3 milyon haneye 3,8 milyar lira nakdi kaynak aktarımı yapacağız."

"Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır."

"Başarı teşvik programı ile devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar başarı desteği vereceğiz."

"YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız."

"Üniversite öğrencilerinin kredi burs miktarını 850 TL'den 1250 TL'ye, yüksek lisansta 2500 TL'ye, doktorada 3750 TL'ye çıkarıyoruz."

REKLAMI KAPAT X