Erdoğan: EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
28.12.2022 20:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen toplantının ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili "Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren Beştepe'deki toplantı tamamlandı.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yer aldı.

Beştepe'de gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamalarında şunları kaydetti:

"Uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından düzenleme nihai halini almıştır. Kamu bütçesine büyük yük bindiren sistemimizi yönetilebilir hale getirmek için çok uğraştık. 1999 Eylül'ünde yürürlüğe giren düzenlemeye atılan adımları 2008 yılında daha ileriye taşıdık."  

"Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik."

"Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Konuyla ilgili mali yükü dengeleyecek çalışmaları da tamamladık."

"Emekli olmak için prim, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme sadece yaş nedeniyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor."

"Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır."

"Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak."

"Kıdem tazminatı ödenmesinde güçlük çekilmemesi için KGF destekli bir kredi paketini de devreye alıyoruz."

"Emekli olduktan sonra SGK primi ödeyecek çalışanlar için ise prim teşviki getiriyoruz."

Etiketler: EYT
REKLAMI KAPAT X