Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fon toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, tasfiyesine karar verilen fonlara ilişkin süreci koordine etmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında tam yetkili bir kurul oluşturduklarını söyledi.
Fon krizinin patlak vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi kurmaylarıyla Beştepe’de bir araya geldi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanları da katıldı.
Toplantı sonrası Erdoğan'dan açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün fon toplantısının ardından partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada fonlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Atılacak adımları netleştirdik. Yol haritamızı belirledik. Tasfiyesine karar verilen fonlara ilişkin süreci koordine etmek için Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında tam yetkili bir kurul oluşturduk.
Ayrıca Devlet Denetleme Kurulumuzu görevlendirdik. İnşallah bu süreci süratle neticelendireceğiz. İnanıyorum ki Türkiye bu meseleden temizlenerek çıkacak. Ekonomimiz bu meseleden daha da güçlenerek çıkacak. Sermaye piyasalarımız çok daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Eksiklikler giderilecek, sistem daha derinlikli, daha etkin çalışacak."