Erdoğan: Hedefimiz bir yıl içinde binalarımızı yeniden inşa etmek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
09.02.2023 13:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gaziantep'te açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da dün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, afetzedelerle bir araya geldi.

Erdoğan bugün de depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havaalanından Gaziantep'e gitti.

Gaziantep'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. 6 bin 444 bina yıkıldı.

Çevre Bakanlığı olarak hedefimiz bir yıl içinde yıkılan binalara konutları zemin artı 3 4 olmak üzere inşa etmek. Bunun yanında da yapılacak olan hasar tespitle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin TL nakdi yardım yapacağız. Bu yardımla geçiş sürecinin sıkıntılarını biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz. 

Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlar var. Gelecek konteynerları da yine 10 ile dağıtacağız. Karavan çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bazı bölgelerde sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermede hazır olacağız. 

Bugün Meclis'te OHAL kanununun ilanını yapacağız. Ben adımı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu süreci istismar eden, yolsuzluklar yapan, tefecilere karşı OHAL ile müdahale etme imkanı devlette olacak.

Bazı yerlerde maalesef marketlerde yağmalama oluyor. Bunlara da OHAL ile müdahale etme imkanımız olacak.

Tüm halkıma hassasiyet gösterdikleri ve bize güvendikleri için teşekkür ederim. Şunu endişe etmeyin, bugüne kadar Van'da, Bingöl'de, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl atlattıysak aynı şekilde 10 ilimizde süratle konutlarımızı yapıp sahiplerine teslim edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'in ardından Kilis ve Osmaniye'yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X