Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini açıkladı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
26.12.2022 19:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettiğini ve Karadeniz'deki gazın toplam değerinin 1 trilyon dolar olduğunu açıkladı.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı 3 saat 40 dakika sürdü.

2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısında masada yoğun bir gündem vardı. 

Bakanlar, kabine toplantısında kendi alanlarındaki konulara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yaptı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz keşfinin dışında merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yakında tamamlanacağını da belirterek, "Arzumuz, EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca açıklamalarında şunları kaydetti:

"Asgari ücret 8 bin 507 lira olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu."

"Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlarda ve işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız."

"Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. Arzumuz, yılbaşından önce bu meseleyi de (EYT) gündemden çıkartmaktır."

"Amacımız 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır."

"Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Mücadele, hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmelidir."

"Ücretsiz yemek imkanına sahip öğrenci sayımızı 5 milyona çıkaracağız."

"Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz."

"Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız."

"Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz."

"Yetişkinlerin yüzde 25'ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz."

"Önümüzdeki yıl adalette, verilen tüm hizmetleri yargıya memnuniyetin en üst seviyeye çıkmasını sağlamaya dönük olarak geliştirmeye sürdüreceğiz."

"Yeni anayasa gündemimizdeki yerini koruyacak. Yargılamalarının hızlı ve etkin sonuçlanmasını temin edecek yeni adımlar atacağız. Avukatlarımız için yeni çerçeve kanun hazırlayacağız."

"Çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen gübre ve karma hayvan yeminde yeni bir adımla en önemli girdiler olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapıyor, hem de fiyat sabitlemesi yapıyoruz. Karma yemde yüzde 5'e varan indirim yapılacak. Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Üreticimiz lehine bir gerileme olursa, elbette bunu yansıtacağız."

"Tarım Kredinin bin 520 kooperatif, 400 mini KOP, 250 KOP bakkal olmak üzere 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün en ucuz fiyatla satışa sunulacak. İndirimler, bugün itibariyle başlamıştır."

"Barınma desteğini, prefabrik ev yapımında 150 bin liradan 200 bin liraya, betonarme ev yapımında 200 bin liradan 300 bin liraya çıkarıyoruz. Ev onarımları için verilen destek tutarını da 75 bin liradan 100 bin liraya çıkarıyoruz."

REKLAMI KAPAT X