Erdoğan: Ülkemizin risk primindeki düşüş sürüyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Erdoğan: Ülkemizin risk primindeki düşüş sürüyor
Doviz.com
12.02.2024 18:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ülkenin risk primindeki düşüşün sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki dönemde ekonomi programımızın müspet yansımalarını enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz" dedi.

Kabine, yaklaşık 4 hafta sonra Beştepe'de toplandı. Yaklaşık 3 saat 15 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle oldu:

"Yeni yılın ikinci kabine toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdik. Pek çok kritik konuyu ele aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar kabine gündemimizin en önemli konularından biriydi. 

Son kabinemizden bu yana yaptıklarımızı hatırlatmak istiyorum. Türkiye şöyle bir fotoğrafın ortasında bulunmaktadır. Bölgemizde yaşanan çatışmalar ve savaşlar kesintisiz sürüyor. Küresel ekonomideki belirsizlik derinleşiyor. Dünya genelinde etkili olan tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda ilerliyor.

"Turizmde hedef 60 milyar dolar"

Turizm gelirimiz, 2023'te bir önceki seneye yüzde 17 arttı. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyonu buldu. 2024 yılı için hedefimiz 60 milyar dolar turizm geliri.

İstihdamda da olumlu hava devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi programımızın müspet yansımalarını enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

"İkinci astronotumuzu da uzaya göndereceğiz"

Milli Uzay Programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek, insanlı hava misyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı, görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkesine döndü. İlk uzay misyonumuzun gençlerimizde bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

"ABD'nin F-16 kararı memnuniyet verici"

ABD ile yürüttüğümüz F-16 programının olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk savunma sanayii artık daha hızlı yol alacaktır.

"İstanbul'un trafik çilesini bitirecek adımları atmaya devam ediyoruz"

Gayrettepe-Kağıthane hattını 29 Ocak'ta hizmete aldık. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağladık. İstanbul'da tamamlanan raylı sistem uzunluğu 338,5 kilometreye çıkmıştır. Şu an toplam uzunluğu 52,7 kilometre olan 4 metro hattının inşası sürüyor. 'Ulaştıran İstanbul' parolasıyla şehrimizin trafik çilesini bitirecek adımları atmaya devam ediyoruz. 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerindeki uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi şehrimize kazandıracağız.

"Deprem bölgesinde iki ay içinde 75 bin konut teslim edilecek"

Depremin birinci yıl dönümünde hem inşası tamamlanan konutların teslimini yapmak hem de depremzedelerimizin acısına ortak olmak üzere bölgedeydik. 5 ilimizde kuraları çekerek hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 31 binin üzerindedir. İki ay içinde 75 bin konut teslim edilecek. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin evi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine ulaştıracağız.

Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamladı. Deprem bölgesinde faaliyete geçireceğimiz başvuruları 15 Şubat'tan itibaren başlıyoruz.

"Türkiye'nin güven iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

Bilhassa son 10 yıldır her seçim öncesinde olduğu gibi, milletimizi huzursuz edecek görüntüler ardı ardına gelmeye başladı.

Mahalli idareler seçimlerini ülkemizin tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların inşallah yine heveslerini kursaklarında bırakacağız. Türkiye'nin güven ve istikrar iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Artık Türkiye yüzyılı idealini hayata geçirmek için kararlılıkla hedeflerine doğru ilerleyen bir Türkiye var. Milleti her fırsatta sırtından hançerleyenlerin dönemi bitmiştir.

Türkiye yaşadığı onca sıkıntı ve imtihana rağmen sıkıntıların üstesinden gelebilecek programa, imkana, en önemlisi de kudrete sahip bir ülkedir."

REKLAMI KAPAT X