Erkan: 2024'te dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapacağız

Okuma Süresi: 1 Dakika
Erkan: 2024'te dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapacağız
Doviz.com
07.09.2023 15:14

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024'te dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, KKM'den çıkışları değerlendirdi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TL'yi güçlendireceklerini belirterek, birinci önceliklerinin dezenflasyon olduğunu belirtti.

Kur artışının geçişkenliği enflasyon beklentilerinin çıpalanmadığı dönemlerde daha yüksek olduğunu paylaşan Erkan, şu anda da böyle bir dönemden geçtiğimizi belirtti.

Sistemin TL'ye dönme hızını kararlı, kademeli olarak gerçekleştireceklerini de aktaran Erkan, KKM'nin liraya yönelme sebebiyle düşme hızını artıracağını söyledi.

Erkan ayrıca Dünya Bankası’nın Türkiye’ye yönelik desteği üzerine, “Dünya Bankası’nın yatırım paketi, yatırımcıların, Türkiye’nin potansiyelinin bir parçası olmadaki isteklerini yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye destek mesajı: "Politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik edeceğiz" Dünya Bankası Türkiye Direktörü Lopez, "Ekonomiyi istikrara kavuşturacak politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik etmeye kararlıyız" açıklamasında bulundu.
REKLAMI KAPAT X