EURO 2024 sonrası milli futbolcularımız değerine değer kattı

Okuma Süresi: 3 Dakika
EURO 2024 sonrası milli futbolcularımız değerine değer kattı
Doviz.com
08.07.2024 13:23

Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasına giren A Milli Takım’da öne çıkan 5 futbolcu, EURO 2024 sonrası piyasa değerini önemli ölçüde yükseltti.

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası’nın (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 yenilerek elenirken, çok sayıda oyuncumuz performansıyla turnuvaya damga vurdu.

Bu kapsamda Avrupa medyası da oyuncularımıza övgü yağdırdı. Buna göre EURO 2024’ün en iyi sol beki'ne aday gösterilen Ferdi Kadıoğlu için, “Hem savunmada hem hücumda müthiş performans sergiledi” diyen İngiliz otoriteler; Barış Alper Yılmaz’ı, “Hollanda defansındaki Van Dijk ve De Vrij’e bir an bile huzur vermedi” sözleriyle övdü.

İspanyol medyası ise dikkatle takip ettiği Arda Güler için, “Ne büyük bir yetenek! Dahiyane bir oyun zekasına sahip” yorumunu yapıp, gelecek sezon Real Madrid’de sürekli oynaması gerektiğini vurguladı.

Hürriyet’ten Koray Durkal’ın aktardığına göre Avrupa'nın yakından takip ettiği oyuncularımızın EURO 2024 sonrası piyasa değerinde de önemli artışlar gerçekleşti.

Buna göre Durkal’ın yeni piyasa değerlerine ilişkin yazısı şöyle oldu:

"Ferdi Kadıoğlu

Şu an 40 milyon Euro’dan daha az bir bedelle transferi mümkün gözükmüyor. Dortmund ve Arsenal en ciddi iki taliplisi. Manchester United ve Manchester City de son dönemde Ferdi ismiyle yan yana gelmeye başladı. Avrupa’nın 5 büyük liginden birine transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Transfermarkt / Güncel Piyasa Değeri: 21 milyon euro (Son Güncelleme: 31 Mayıs 2024)

Arda Güler

EURO 2024 öncesi piyasa değeri 30 milyon Euro olarak gösterilen 19 yaşındaki Arda için şimdilerde konuşulan rakamlar 55 milyon Euro bandında.

Kaynak: Transfermarkt / Güncel Piyasa Değeri: 30 milyon euro (Son Güncelleme: 7 Haziran 2024)

Barış Alper Yılmaz

Dünyanın en iyi defans oyuncularından Hollandalı Van Dijk karşısındaki performansı, elit kulüplerin radarına takılmasını sağladı. Manchester United ve Brighton, ilgilenen kulüplerden bazıları. 24 yaşındaki futbolcu şimdiden değerini 25 milyon Euro’ya çıkarmış durumda.

Kaynak: Transfermarkt / Güncel Piyasa Değeri: 17 milyon euro (Son Güncelleme: 31 Mayıs 2024)

Mert Müldür

Turnuvanın en güzel gollerinden birini atmakla kalmadı, mücadelesiyle en çok öne çıkan isimlerden biri oldu, savunmadaki görevini başarıyla yerine getiren Mert, hücuma da büyük katkı yaptı. Fenerbahçe’deki iyi sezonunu milli takımla taçlandırarak, değerini 15 milyon Euro’ya çıkardı. Sezon boyu onunla ilgilenen Fransız ve İtalyan kulüpleri artık daha fazlasını ödemek zorunda.

Kaynak: Transfermarkt / Güncel Piyasa Değeri: 4,2 milyon euro (Son Güncelleme: 31 Mayıs 2024)

Merih Demiral

Onun hikayesi pek çok oyuncuya örnek olacak cinsten. Fenerbahçe’de beklemek yerine Portekiz’e gidip orada kendini ispat eden, Juventus ve Atalanta’da oynayan Merih bugüne kadar bonservisine en çok para ödenen (70 milyon Euro) Türk futbolcusu. Turnuvadaki performansına 20 milyon Euro değer biçilen Merih’in Avrupa’ya yeniden merhaba deme şansı olabilir."

Kaynak: Transfermarkt / Güncel Piyasa Değeri: 16 milyon euro (Son Güncelleme: 4 Haziran 2024)

İLGİLİ HABER A Milli Takım EURO 2024’te ne kadar gelir elde etti? A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nda elde ettiği sonuçların ardından adını son 16 turuna yazdırdı. Peki, EURO 2024'ten şu ana kadar ne kadar gelir elde edildi? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X