Euro Bölgesi ikinci çeyrekte tahminlerin üzerinde büyüdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesi ikinci çeyrekte tahminlerin üzerinde büyüdü
Doviz.com
31.07.2023 13:13

Euro Bölgesi ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme oranlarına ilişkin öncü verileri yayımladı.

Verilere göre, 20 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2023'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 arttı.

Euro Bölgesi'nde GSYH, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,6 yükseldi. Piyasa beklentileri çeyrek bazda yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 0,5 büyümeydi. Böylece, son veriler piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

AB'de mevsimsellikten arındırılmış GSYH, yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla değişmezken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 artış gösterdi.

Euro Bölgesi'nin ilk çeyrek büyüme öncü verilerinde yüzde 0,1 küçüldüğü bildirilmişti.

Böylelikle geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,1 daralan Euro Bölgesi ekonomisi teknik resesyona girmiş, daha sonra ilk çeyrek büyüme oranının yukarı yönlü revize edilmesiyle resesyondan kıl payı kurtulunmuştu.

İLGİLİ HABER Euro Bölgesi teknik resesyondan kurtuldu Euro Bölgesi için ilk çeyrek gayrisafi yurt içi hasılası (GSYİH) değişimi yüzde eksi 0,1’den 0’a revize edildi. Böylece Euro Bölgesi teknik resesyondan kurtulmuş oldu.
REKLAMI KAPAT X