Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralel arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralel arttı
Doviz.com
17.01.2024 16:47

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aralık ayında aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel arttı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) aralık ayı enflasyon verilerini yayımladı. Verilere göre, Euro Bölgesinde kasımda yüzde 2,4 olan yıllık enflasyon aralıkta yüzde 2,9'a ulaştı. TÜFE, aralıkta aylık bazda ise yüzde 0,2 artış kaydetti.

Piyasa beklentileri de aralıkta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,9, aylık yüzde 0,2 olması yönündeydi.

En fazla fiyat artışı hizmet sektöründe

Euro Bölgesinde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 1,74 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmetleri, yüzde 1,21 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,66 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri yüzde 0,68 geriledi.

AB uyumlu verilere göre enflasyon aralıkta Çekya'da yüzde 7,6, Romanya'da yüzde 7, Slovakya'da yüzde 6,6, Polonya'da yüzde 6,2, Avusturya'da yüzde 5,7, Macaristan'da yüzde 5,5, Hırvatistan'da yüzde 5,4, Bulgaristan'da yüzde 5, Fransa'da yüzde 4,1, Almanya'da yüzde 3,8 ve İspanya'da yüzde 3,3 olarak belirlendi.

İLGİLİ HABER Avrupa, popüler destinasyonlarda turizm vergilerini artırıyor İspanya'dan İngiltere'ye kadar Avrupa'daki popüler turistik destinasyonlarda 2024'te uygulanacak turizm vergileriyle turist yoğunluğunun önüne geçilmesi ve Covid-19 salgınının neden olduğu ekonomik etkilerin azaltılması hedefleniyor.
REKLAMI KAPAT X