Euro Bölgesi'nde enflasyon iki yılın en düşük seviyesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesi'nde enflasyon iki yılın en düşük seviyesinde
Doviz.com
31.10.2023 14:15

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekim ayında yıllık bazda yüzde 2,9 artış ile yaklaşık iki yılın en düşük artışını gerçekleştirdi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin ekim ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde eylülde yüzde 4,3 olan yıllık enflasyon, ekimde 2,9 olarak belirlendi. Piyasa beklentileri, ekimde Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 3,1 olması yönündeydi.

Yıllık enflasyon verisi ise piyasa beklentilerinin altında kalarak, bölge enflasyonunun iki yılın en düşük seviyesine gerilediğine işaret etti.

Euro Bölgesi'nde TÜFE aylık bazda ise ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,1 artış kaydetti.

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 7,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Gıdayı, yüzde 4,6 ile hizmetler, yüzde 3,5 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken; enerji ürünleri yüzde 11,1 geriledi.

AB uyumlu verilere göre enflasyon ekimde Slovakya'da yüzde 7,8, Hırvatistan'da 6,7, Slovenya'da 6,6, Estonya’da 5, Avusturya'da 4,9, Fransa’da 4,5, İspanya’da 3,5, Almanya’da 3, İtalya’da 1,9, Hollanda’da yüzde -1, Belçika’da yüzde -1,7 olarak belirlendi.

İLGİLİ HABER Almanya'da enflasyon rakamları açıklandı Almanya'da enflasyonun artış hızını gösteren ekim ayına yönelik ilk okuma sonuçlandı. Buna göre verinin tahminlerin oldukça altında kaldığı görüldü.
REKLAMI KAPAT X