Euro Bölgesinde Kasım Ayı Perakende Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi Yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
07.12.2017 11:12

IHS Markit Kasım Ayı Euro Bölgesi Perakende Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi 52.4’e yükseldi. Bir önceki ay 51.1 olarak açıklanan endeks son 8 aydır kesintisiz olarak yükseliyor. 

Euro Bölgesi Perakende Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksini hazırlayan IHS Markit ekonomistlerinden Alex Gill “aylık ve yıllık bazda satışların arttığını gösteren son açıklanan verilerin Euro Bölgesinde  genel olarak perakende sektörünün güçlendiğini gösterdiğini” belirtti. 

IHS Markit’in raporuna göre Euro Bölgesi perakende sektöründe Kasım ayında da girdi maliyetleri artmaya devam etti. Fiyat artışlarının en yüksek olduğu ülkeler Almanya, Fransa ve İtalya oldu. Perakende sektöründe satın alma faaliyetleri 8 aydır sürekli artmaya devam ederken Kasım ayında son 6 yılın en hızlı artışı kaydedildi.  

Artan tüketici talebinin  karşılanması için perakende sektöründe eleman alımları  Kasım ayında da devam etti. İstihdam artış oranı Ekim ayına göre Almanya’da ve Fransa’da azalırken, İtalya’da Kasım ayında  son on yılın en hızlı istihdam artışı gerekleşti. 

REKLAMI KAPAT X