Euro Bölgesinde Ücret Artışları 3.Çeyrekte Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesinde Ücret Artışları 3.Çeyrekte Geriledi
Doviz.com
19.12.2017 16:55

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat’ın Salı günü yayımladığı Ücret Artışı Raporu'na göre bir önceki çeyrekte son 2 yılın rekor düzeyine çıkan ücret artışı oranı, 3.çeyrekte geriledi. 

Rapora göre 2. çeyreği kapsayan  Nisan – Haziran döneminde yıllık bazda %1.8 artış gösteren saat ücreti maliyetleri, Temmuz-Eylül döneminde  Euro Bölgesinde % 1.6 artış gösterdi.  Yine 2.çeyrekte yıllık bazda %2.1 artış kaydeden saat ücretleri 3. çeyrekte %1.6 yükseldi. 

Ücret artışlarının beklenen ivmeyi yakalayamaması, tüketici harcamalarının enflasyonist baskı yapacak seviyelere tırmanmasını engelliyor.   Ücret artışı raporu, AB Merkez Bankası’nın Euro Bölgesi enflasyonunu %2 hedefine yaklaştırma çabalarının yetersiz kaldığını gösteriyor. AB Merkez Bankasının uygulamakta olduğu parasal genişleme politikalarına rağmen AB bloğunda ve Euro Bögesinde TÜFE, AB Merkez Bankasının %2’lik  enflasyon hedefinin altında kalmaya devam ediyor.  Euro Bölgesinde enflasyon Kasım ayında  %1.5 olarak gerçekleşti. 

AB Merkez Bankası, Aralık ayı politika faizi toplantısından sonra açıkladığı görünüm raporunda  2017 ve 2018 yılı büyüme tahminlerini sırasıyla %2.2’den %2.4%’e ve %1.8’den %2.3’e ve 2018 enflasyon tahminini de %1.2’den %1.4’e yükseltmesine rağmen, 14 Aralık’ta politika faizini ve varlık alımları programını değiştirmedi.    

REKLAMI KAPAT X