Euro Bölgesinde Yıllık Enflasyon %1,4’e Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro Bölgesinde Yıllık Enflasyon %1,4’e Geriledi
Doviz.com
17.01.2018 16:54

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat tarafından Çarşamba günü yayınlanan  enflasyon raporuna göre Euro Bölgesinde ve AB Bloğunda  yıllık TÜFE artışı Aralık ayında, beklentilere uygun olarak, sırasıyla %1,4’e ve  %1.7’ye geriledi.   Bir önceki ay yıllık TÜFE artışı Euro Bölgesinde %1,5, AB bloğunda ise %1,8 olarak gerçekleşti. 

Euro Bölgesi ve AB Bloğunda, bir önceki yılın Aralık ayında kaydedilen yıllık TÜFE artışı ise sırasıyla %1,1 ve %1,2  olarak açıklanmıştı.  

En düşük yıllık TÜFE değişimi -%0,4 ile Kıbrıs’ta, en yüksek yıllık TÜFE artışı  ise %3,8 ile Litvanya  and Estonya ‘da kaydedildi.

Aralık ayında aylık bazda TÜFE artışları, beklentilere uygun olarak, Euro Bölgesi ve AB Bloğunda sırasıyla %0,4 ve %0,3 olarak gerçekleşti. 

Euro Bölgesinde yıllık Çekirdek TÜFE artışı Aralık ayında bir önce aya göre değişmeyerek %1,1 olarak gerçekleşirken, alkol ve tütün ürünlerinin hariç tutulduğu Çekirdek TÜFE artışı da yine bir  önceki aya göre değişmeyerek %0,9 oldu.  

AB Merkez Bankası, orta vadede enflasyonun %2 seviyesine yükselmesini hedeflediğini, yıllık enflasyon hedeflenen seviyeye yükselene kadar da piyasalara likidite enjekte etmeye ve politika faizini düşük tutmaya devam  edeceğini açıklamıştı. 

Etiketler: euro
REKLAMI KAPAT X