Euro Bölgesinde Yıllık TÜFE Kasım Ayında Arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
18.12.2017 16:24

Avrupa Birliği İstatistik Kurumu Eurostat’ın Pazartesi günü açıkladığı Kasım ayı enflasyon raporuna göre Euro Bölgesinde Kasım ayında yıllık TÜFE, beklentilere uygun olarak %1.5’e yükseldi.  Bir önceki ay %1.4 artış gösteren yıllık Tüfe, bir önceki  yılın aynı döneminde ise %0.6 olarak gerçekleşti. Euro Bölgesinde aylık bazda Kasım ayı TÜFE enflasyonu, beklentilere uygun olarak, bir önceki ayda olduğu gibi %0.1 artış gösterdi.     

Euro Bölgesinde TÜFE artışına en çok katkıda bulun kalemler sırasıyla, ulaşımda ve ısınmada kullanılan yakıtlar, süt, peynir ve yumurta fiyatları oldu.   

Çekirdek TÜFE

Euro Bölgesinde Kasım ayında yıllık çekirdek TÜFE enflasyonu bir önceki ayda olduğu gibi  %0.9 artış göstererek beklentileri karşıladı.  Kasım ayında aylık bazda çekirdek TÜFE ise, bir önceki ayda olduğu gibi %0.1 geriledi.       

AB Bloğu

Bir önceki ay Avrupa Birliği bloğunda %1.7 olarak gerçekleşen yıllık TÜFE artışı ise Kasım ayında %1.8’ e yükseldi.  Bir önceki yılın aynı döneminde yıllık TÜFE artışı %0.6 olarak gerçekleşti.

Yıllık TÜFE artışının en düşük olduğu ülkeler,  Kıbrıs (0.2%), İrlanda (0.5%) ve Finlandiya  (0.9%) olurken, en yüksek artış Estonia (4.5%), Lithuania (4.2%) ve İngiltere (3.1%) de gerçekleşti. 

REKLAMI KAPAT X