Euroda yükseliş hızlandı: Euro/TL, rekor tazeledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euroda yükseliş hızlandı: Euro/TL, rekor tazeledi
Doviz.com
12.04.2023 17:04

ABD’de beklentilerin altında kalan enflasyon verisi sonrasında euro/dolar kazançlarını genişletirken, euro/TL ise rekor tazeledi.

Küresel çapta bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azalması sonrasında para birimleri üzerindeki değişikliklerde yatırımcıların merkez bankalarının bir sonraki faiz hamlelerine ilişkin beklentileri etkili olmaya başlarken, bugün Fed’in faiz kararı üzerinde yönlendirici olması beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı.

Veriye göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında kalırken, veri sonrasında Fed’in faiz artışlarında yavaşlayabileceği beklentisi ve bu beklentiyle piyasalardaki risk iştahı yeniden artış gösterdi.

CME FedWatch aracına göre piyasaların mayıs ayındaki toplantı için 25 baz puanlık artış beklentisi de sabahki %71 seviyelerinin ardından yeniden %65 seviyelerine geriledi.

ABD’de faiz kararlarının toplantıdan toplantıya ve verilere bağlı olarak alınacağını açıklayan Fed Başkanı Jerome Powell’ın söylemleri ise bu gerilemenin temel katalizörü oldu.

Bu gelişmelerle euro/TL 21,23 seviyesine kadar çıkarak rekor tazeledi.

Euro/dolar ise 1,099 ile 2 Şubat'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken, saat 17:00 itibarıyla 1,0981 seviyesinden işlem gördü.

Etiketler: euro euro/dolar euro/TL
REKLAMI KAPAT X