Ev alacaklara, konutunu onaracaklara devlet desteği: 500.000 TL'lik yardımdan kimler yararlanabiliyor?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ev alacaklara, konutunu onaracaklara devlet desteği: 500.000 TL'lik yardımdan kimler yararlanabiliyor?
Doviz.com
22.02.2024 13:01

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programları kapsamında kapsamlı ev onarımlarında  100 bin liraya, betonarme ev alımlarında ise 500 bin liraya kadar destek veriyor. Peki, bu desteklerden kimler faydalanabiliyor? İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı atılan adımlar kapsamında yaşlılardan, engellilere, ev sahibi olmak isteyenlerden evini onarmak isteyenlere kadar birçok kişiye destek veriyor. Söz konusu yardımlar kapsamında konut edinme yardımı ise 500 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

ATV Haber'e konuşan SGK/Vergi Uzmanı Murat Bal da sosyal yardım desteğinin detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Özellikle sosyal yardımların şu anda vatandaşlar açısından büyük bir imkan oluşturduğunu belirten Bal, söz konusu destek paketiyle ilgili "Basit onarımdan itibaren başlıyor. Kapsamlı onarım, prefabrik ev yapımı ve betonerme ev yapımı şeklinde sosyal yardımlardan faydalanılabiliyor" diye konuştu.

"Sosyal destek yardımlarından kimler yararlanacak, şartlar neler?" sorusuna da yanıt veren Bal, söz konusu şartları şöyle sıraladı:

"Öncelikli olarak 18 yaşından büyük olmak gerekiyor ve muhtaçlık sınırı bölgesinde, sağlıklı barınacağı bir konutunun olmaması gerekiyor.

Aynı zamanda en az 1 yıldır o sorumluluk bölgesi içinde yaşıyor olması ve ailesinden herhangi birinin de nafaka yükümlülüğü altında olmaması şartı var."

Basit ev onarımına 35 bin TL, orta düzey ev onarımına 70 bin TL

Bu şartları sağlayanlar, başvuru yaptığında basit ev onarımı için 35 bin liraya kadar, orta düzey ev onarımı için ise 70 bin liraya kadar yardım alabiliyor.

Kapsamlı bir onarım yapılması durumunda ise 100 bin liraya kadar destek almak mümkün oluyor. Ayrıca prefabrik ev yapımlarında 300 bin lira, betonerme ev yapımlarında/alımlarında 500 bin liraya kadar destek almak mümkün oluyor.

Murat Bal’ın aktardığına göre başvurusunu yapan ve başvurusu onaylanan vatandaşların, basit veya orta düzey ev onarımı için aldıkları desteği 6 aya kadar harcaması gerekirken prefabrik ve betonerme ev yapımlarında ya da kapsamlı onarımlarda bu parayı harcamak için 1 yıl süre sınırı bulunuyor yani 1 yıl içinde söz konusu onarımın bitirilmesi isteniyor.

REKLAMI KAPAT X