Ev sahibinin kira zammı talebine yapay zeka ile çözüm buldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ev sahibinin kira zammı talebine yapay zeka ile çözüm buldu
Doviz.com
19.04.2023 14:48

Yapay zeka uygulamaları, birçok sektörde iş yapış modellerini yeniden şekillendirirken; günlük yaşamda da insanların hayatını kolaylaştırmaya başladı. Buna göre, ABD’li bir kadın ev sahibinin kira zammı talebine yapay zeka ile çözüm bulduğunu söyledi.

Yapay zekayı bir avukat gibi kullanan ABD’li Svetlana isimli genç kadın, ondan yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazmasını istedi.

ABD’li Svetlana böylelikle kiraya indirim talebini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları yapmayan ev sahibini ChatGPT kullanarak ikna etmeyi başardı.

NTV'de yer alan habere göre, iki yıldır işsiz olan ve kirada kaldığı evin aletleri de bozuk olan Svetlana, bu nedenle ev sahibinden indirim talep etmişti.

Ev sahibi bu çağrıya sessiz kalıp, kirada da binde 4'lük bir zam yapmak istediğini söyleyince Svetlana kendisiyle anlaşmak için ChatGPT'den yararlanmaya karar verdi.

Svetlana böylelikle ChatGPT'den yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazmasını istedi.

ChatGPT ise Svetlana'nın talimatları doğrultusunda, New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa göndermeler de içeren, mesleki jargona uygun bir mesaj hazırladı.

Bu mesajın ardından Svetlana'nın ev sahibi ise kira zammı için talepte bulunmazken, genç kadının şikayetçi olduğu tadilatlar da tamamlandı.

REKLAMI KAPAT X