Eximbank'tan yeni kredi anlaşması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Eximbank'tan yeni kredi anlaşması
Doviz.com
16.12.2022 16:10

Türk Eximbank ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında kredi anlaşması imzalandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türk Eximbank, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi altında Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile 150 milyon euro tutarında azami 7 yıl vadeli kaynak için kredi anlaşması imzaladı.

Söz konusu kredi ile ihracat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin işletme sermayesi ve yatırım ihtiyaçlarını finanse etmek üzere; ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli ve orta vadeli destek sağlanması ve bu sayede bu firmaların istihdam ettiği iş gücünün korunması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, şunları kaydetti:

"Söz konusu kaynak, 250 kişiden az personeli olan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ihracata ve döviz kazandırıcı hizmetlere yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirecekleri sabit sermaye yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla cazip koşullarda kullandırılacaktır.

Temin edilen bu kredinin en az 53 milyon eurosunun kadın ihracatçılar ve kadının işgücüne katılımını destekleyen özel sektör KOBİ’lerine kullandırılması hedeflenmektedir. Daha önce AKKB ile başarıyla tamamladığımız iki finansman işlemi ile birlikte AKKB’den sağladığımız toplam fon tutarı 400 milyon euro tutarına ulaşmıştır."

Etiketler: Eximbank AKKB kredi
REKLAMI KAPAT X