EYT'de deprem sonrasında ek madde gündeme geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
EYT'de deprem sonrasında ek madde gündeme geldi
Doviz.com
24.02.2023 09:28

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) teklifinde son viraja girilirken, Meclis’in açılmasıyla birlikte yasalaşması beklenen teklife depremzedeler için yeni bir madde eklenmesi gündeme geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda görüşülememişti. AK Parti kurmayları, 28 Şubat’ta çalışmaya başlayacak olan Meclis’in ilk gündem maddesinin EYT düzenlemesi olacağını kaydetti.

Buna göre, EYT'de prim gün sayısı, çalışma yılı gibi koşullarda bir değişiklik olması beklenmezken, EYT'li olarak çalışmak isteyenlerin işe başlaması için tanınan 10 günlük sürenin uzatılmasının gündemde olduğu bildirildi. İşveren tarafı ise bu sürenin 3 aya çıkarılmasını talep etti.

Gözler yasa tasarısı için Meclis’e çevrilirken düzenlemeye ilişkin önemli bir iddia da gündeme geldi. 

HaberGlobal’in haberine göre; depremde hayatını kaybedenler için harekete geçildi.

Buna göre, EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin de bu düzenlemeden yararlanabilmesi hedefleniyor. EYT'liler gerekli prim gün sayısı ve yılı dolduran ancak yaşının dolmasını bekleyenlerden oluştuğu için herhangi bir yasal düzenlemeye gerek kalmaksızın vefatın kesinleştirilmesinin ardından SGK'da yapılacak işlemler sonucunda yasal hak sahiplerine emekli maaşı bağlanması amaçlanıyor.

İlgili iddianın doğruluğu için ise gözler 28 Şubat tarihinde açılacak TBMM'ye çevrildi.

Etiketler: EYT deprem TBMM
REKLAMI KAPAT X