"(EYT'liler) Emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
23.01.2023 18:06

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT'nin yasalaşmasıyla ilgili tarih vermenin mümkün olmadığını belirtirken; ilk maaş ile ilgili yöneltilen bir soruya, "İşlemler 1-2 ay sürse bile (EYT'liler) emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi, ocak ayı ortasında AKP grubuna sunmuştu. 

AKP grubunun düzenlemeyi yasa teklifi haline getirmesinin ardından TBMM komisyon görüşmelerinin başlaması bekleniyor.

EYT'lilerin merakla beklediği süreç içerisinde ise AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı konusunda tarih vermenin mümkün olmadığını söyleyen Tunç, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın teknik ekibi teknik çalışmaları tamamladılar. AK Parti Grup Başkanvekillerinin olduğu ortamda sunum yaptılar. Teklifin teknik detaylarının ne olabileceği, ne kadar kişinin yararlanabileceği, önceki yasa ve getirmek istediğimiz teklifte neler olabileceğine yönelik açıklamalar yaptılar. Şimdi tabi sıra kanun teklifine dönüştürme aşamasına geldi."

"Çalışma önümüzdeki günlerde tamamlandığında TBMM’nin ilgili komisyonuna sevk edilecektir. Şu anda çalışmaların son aşamada olduğunu ifade edebiliriz. En kısa sürede diyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil ama daha önceden sayın Bakanımızın açıkladığı gibi kısa süre içerisinde TBMM’nin gündemine getirmek ve kanunlaştırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağını ifade etmişti. Bu sayı, kanun teklifi yasalaştıktan ve yürürlüğe girdikten itibaren hemen emekli olabilecek kişi sayısı, daha sonra süreç içerisinde 4 milyon 800 bin kişi yararlanacak. Onlar da sigortalılık süresini önümüzdeki 1 yıl süre içerisinde tamamlamış olacaklar. Toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak."

"Süreç uzasa bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler"

"Bir anda emeklilik başvuruları olduğunda SGK’da yığılma şikayetleri var. SGK bu anlamda güçlü. 'Bir anda 2 milyon 250 bin kişi nasıl emekli olacak?' diye sorular soruluyor. Bu anlamda SGK’nın teknik alt yapı hazırlıkları var. Kanun yürürlüğe girdiği anda emeklilik başvurusunda bulunduğunda başvurdukları tarihten itibaren emekli maaşlarını hak etmiş olacaklar. İşlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler."

Etiketler: EYT Yılmaz Tunç
REKLAMI KAPAT X